Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното с щипка сол.
Добавете нарязаното на парченца студено краве масло, белтъка, смлените бадеми, захарта и рома.
Ако нямате ром, може да сложите ромова есенция. Замесете меко тесто.
Загънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за един час. Ако постои и повече, е още по-добре.
От охладеното тесто късайте малки парчета. Направете на фитил, прегънете и прищипете с пръсти двата края.
На постъпковите снимки се вижда много добре приготвянето на коледните сладки. Сложете по бадем.
Наредете бадемовите сладки в тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга, макар да нямат набухвател при печенето леко се разливат.
Изпечете коледните бадемки на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 8-10 мин.
Готовите празнични сладки охладете на решетка и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!