Коледни бадемки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Коледни бадемки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 6
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
32
"Обичаме всяка година да правим нещо различно за Коледа и тази залагаме на коледни бадемки"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 80 г
  • краве масло - 110 г
  • бадеми - 60 г смлени, сурови, обелени
  • белтък - 1 бр.
  • ром - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • и още
  • цели бадемови ядки
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното с щипка сол.

Добавете нарязаното на парченца студено краве масло, белтъка, смлените бадеми, захарта и рома.

Ако нямате ром, може да сложите ромова есенция. Замесете меко тесто.

Загънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за един час. Ако постои и повече, е още по-добре.

От охладеното тесто късайте малки парчета. Направете на фитил, прегънете и прищипете с пръсти двата края.

На постъпковите снимки се вижда много добре приготвянето на коледните сладки. Сложете по бадем.

Наредете бадемовите сладки в тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга, макар да нямат набухвател при печенето леко се разливат.

Изпечете коледните бадемки на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 8-10 мин.

Готовите празнични сладки охладете на решетка и поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: