Начин на приготвяне
Бялото брашно се пресява. Към него се добавя бадемото брашно, захарта, жълтъците и размекнатото краве масло. Получават се трохи, които се събират с ръце и се замесва тесто. Полученото тесто се завива в стреч фолио и се прибира в хладилника да престои 1-2 часа.
От това тесто може да се приготвят два вида коледни сладки. Разделете го на две.
За да оформите полумесеци, откъснете от тестото топче, голямо колкото малък орех. Оформете го с длани на фитилче, а после подвийте като подкова. Подредете полумесеците в тава върху хартия за печене на разстояние.
Загрейте фурната на 180 градуса и сложете курабийките да се пекат за 10 минути. Докато са топли са чупливи. Затова трябва да се оставят в тавата за известно време и после да се преместят в друг съд. Още топли, ги поръсете с ванилова пудра захар.
От същото тесто можете да си направите нарисувани снежинки.
Разточете между два листа от найлоновото фолио от тестото кора с дебелина 6-7 мм. Така няма да лепне точилката. Изрежете от кората бисквитки с формичка на цвете.
За да получите глазура за рисуване, пресейте два пъти пудрата захар. Прибавете 1 с.л. белтък и 1 с.л. сок от изцеден лимон. Бъркайте, докато сместа се уеднакви много добре и се получи гладкост и лъскавина.
Пригответе си фунийка от хартия за готвене. Напълнете я с глазурата. Отрежете много малко от връхчето да се получи тесен отвор. Изпробвайте върху парче хартия с каква дебелина се нанася рисунката.
Трябва да се рисува с тънка линия, за да е красиво. Шприцовайте от белтъчната глазура върху всяка бисквитка във форма на снежинка. Изчакайте бисквитите да се охладят и тогава рисувайте. Оставете да стегне глазурата.