Начин на приготвяне
Смелете бадемите в блендер на ситно брашно. Прехвърлете брашното в купа.
Добавете 4 супени лъжици пресято какао, рома, захарта и белтъците. Белтъците НЕ се разбиват.
Объркайте добре продуктите.
Застелете голяма тава с хартия за печене. С малка лъжичка вземайте от сместа.
Направете на топче и оваляйте първо в кристалната, после в пудрата захар.
Боцнете по един обелен бадем в средата. Наредете какаовите сладки в тавата.
Изпечете сладките на 180°C в предварително загрята фурна за 10-12 мин.
Готовите напукани сладки охладете на решетка.
Може да съхранявате коледните какаово-бадемови сладки в добре затворен стъклен буркан за две седмици!
Да ви е сладко!