Начин на приготвяне
Първо се прави кремът.
В блендер се смесват продуктите за крема без желатина. Трябва да се получи течна хомогенна смес. Към нея се добавя приготвеният желатин, като той се изсипва на много тънка струя, бъркайки непрекъснато сместа.
За желатина към 9 с.л. вода се изсипват две пакетчета от по 10 г желатин. Когато той набъбне /след 2-3 мин/, се поставя на водна баня до получаване на бистра течност. Важно е да не завира - иначе се пресича и не действа желиращо.
Така кремът е готов. След 15-20 мин. се желира достатъчно, за да се нанася върху бисквитите.
В правоъгълна или кръгла форма с откопчващ се ринг се редят бисквитите, сиропирани за миг в сок от компот. Тортата се реди на два слоя бисквити и крем. Най-отгоре остава ред бисквити.
Прави се глазурата на водна баня до сгъстяване. Тя се излива отгоре върху бисквитите и след 5-10 минути се посипват пръчиците или друго по избор.
След няколко часа, престояла в хладилник, бисквитената торта е готова.
Какаовата бисквитена торта с извара е готова.
Коментари