Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Пържени пилешки кожички с чесън

Пържени пилешки кожички с чесън

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пържени пилешки кожички с чесън4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"И това ако не е едно то най-вкусните мезета, които познаваме - пържени пилешки кожички с чеснов сос, направо да ти се отвори глътката като ги гледаш"

Необходими Продукти

  • пилешки кожички - 500 г
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 пакетче на прах
  • кимион - 1/2 к.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио - за пържене
  • чесън - 2 скилидки
  • лют червен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките кожички се измиват и подсушават. Нарязват се на еднакви малки правоъгълни парчета.

Поръсват се със сол, черен пипер, кимион и се оставят да се овкусят поне за половин час.

В тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и се пуска за кратко обелените и разполовени скилидки чесън и щом си пуснат аромата в мазнината, се отстраняват.

Пилешките кожички се овалват в брашното, смесено с пакетчето чесън на прах, изтупват се от излишното количество и се изпържват в мазнината до златисто.

Прехвърлят се върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Поднасят се поръсени с лют червен пипер и по желание с млечен чеснов сос.

Чудесно мезе за всяко питие!

Наздраве и добър апетит с тези пържени пилешки кожички с чесън!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: