Начин на приготвяне
Кожите са от 10 бр. цял пилешки бут /горна с долна част/ при обезскостяването им ги махнах.
Измиват се всички зеленчуци. Тиквичката се обелва и нарязва на малки кубчета. Чушките се изчистват и нарязват на малки кубчета. Морковите се обелват и нарязват на малки кубчета, както и гъбите. Лука обелвате и нарязвате на много ситно.
В дълбок съд слагате олиото да загрее, след което добавяте всичките зеленчуци да се запържат. След като поомекнат, добавяте около 150 мл вода, а след като заври, слагате бульона. Готвите до готовност на всички зеленчуци и извирането на водата.
След като зеленчуците са готови, подправяте с черен пипер и ако е необходимо, сол, тъй като бульонът е доста солен, може да не е необходимо.
Взимате една кожа, разстилате я на дъска за рязане с помощта на лъжица слагате от зеленчуковата плънка и завивате. За да не се разпаднат рулцата, аз ползвах канап, който предварително бях измила над течаща вода.
В тавичка сложих хартия за печене и наредих всички рулца на нея. Полях рулцата с малко олио и ги посолих със сол.
Пекох на 200 градуса до зачервяване на кожата.
Тези рулца са подходящи както за предястие, така и за основно.