Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Сутляш»Сутляш с кафява захар на оризоварка

Сутляш с кафява захар на оризоварка

Сутляш с кафява захар на оризоварка
Снимка: Илиана Първанова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз -   1 ч.ч. дългозърнест (бисерен)
  • прясно мляко - 2 ч.ч. сварено
  • ванилия - 2 пакетчета
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • вода - около 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме няколко пъти бисерния ориз и го сипваме в съда на оризоварката.

В отделна купа смесваме прясното мляко с кафявата кристална захар и ванилийките и разбъркваме, за да се разтвори захарта.

Прибавяме млечната смес към ориза, наливаме още около 2 ч.ч. вода и разбъркваме всичко заедно.

Зареждаме в оризоварката и я включваме. След като е готов, го разбъркваме, за да си поеме, ако има повечко вода и още докато е горещо, добавяме малко краве масло, за да се разтопи.

Разпределяме сутляша с кафява захар в малки купички (получава се за около 3 бр.).

Оставяме да престои, по желание може и да го охладим.

Преди да поднесем сутляша, поръсваме с канела.

Много лесен и нежен десерт - мляко с ориз и кафява захар на оризоварка!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: