Начин на приготвяне
Брашното се изсипва в тава.
Прави се кладенче и се слагат 2 от яйцата, разбити със захарта, маята, прясното мляко, ваниловата захар, стафидите, маслото и олиото.
Тестото се меси. Омесено го поставяме във форма за печене, за да втаса. Покриваме го с фолио.
След като втаса тестото, се сплита козунакът (вида на оплитането на козунака е по желание).
Сплетеното тесто се връща във формата за печене и се оставя отново да втаса.
Когато е готово тестото, се намазва козунакът с третото разбито яйце.
Пече се 45 минути в предварително загрята до 170°C фурна на вентилатор.
Слагат се отгоре бадемите и накрая се поръсва козунакът със захар.
Да Ви е сладко с този козунак на конци с кафява захар и стафиди!
Коментари