Начин на приготвяне
Измиваме няколко пъти бисерния ориз и го сипваме в съда на оризоварката.
В отделна купа смесваме прясното мляко с кафявата кристална захар и ванилийките и разбъркваме, за да се разтвори захарта.
Прибавяме млечната смес към ориза, наливаме още около 2 ч.ч. вода и разбъркваме всичко заедно.
Зареждаме в оризоварката и я включваме. След като е готов, го разбъркваме, за да си поеме, ако има повечко вода и още докато е горещо, добавяме малко краве масло, за да се разтопи.
Разпределяме сутляша с кафява захар в малки купички (получава се за около 3 бр.).
Оставяме да престои, по желание може и да го охладим.
Преди да поднесем сутляша, поръсваме с канела.
Много лесен и нежен десерт - мляко с ориз и кафява захар на оризоварка!
Чудно Вкусно!