Начин на приготвяне
Мандарината се измива добре и корите се накълцват, плодът не ни трябва (хапваме си я).
В миксер първи се разбиват яйцето със захарта.
Отделно в киселото мляко се смесват прецеденото какао, содата и бакпулверът. Разбърква се и като шупне, се изсипва в миксера.
На водна баня се разтапя маслото то също се изсипва в миксера, докато се бърка.
Като се хомогенизира, сместа се добавя и брашното (малко по малко). След това се изсипват и шоколадовите пръчици (или кубченца) и накълцаните на ситно кори от мандарина. Капва се и една капка есенция с вкус на портокал (нарочно слагаме много малко).
В хартиени форми за мъфини се разпределя по равно - стига за 12 какаови мъфини, стават много дебели отгоре, като гъби, и се карамелизира коричката, а от вътре са ефирни и пухкави.
Парченцата кори буквално изчезват след печенето и се сливат с тестото.
Може да се украсят с някакви шарени звездички за готвене (опционално).
Какаовите мъфини с кори от мандарини и шоколад се пекат се на 180 градуса 25-30 минути.
Абсолютно неустоими - със кисело или прясно мляко мога да изям лесно 4 - 5!
Коментари