Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Рибни пръчици в тесто

Рибни пръчици в тесто

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Рибни пръчици в тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе по избор
  • лук - 200 г
  • магданоз - 50 г
  • грис - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно магданоза. Лука и рибното филе смиламе в месомелачката. Смесваме ги, добавяме гриса и посоляваме. Наливаме 2 с.л. олио и омесваме еднородна смес, от която оформяме кръгли пръчици, с диаметър около 2 сантиметра.

Разбиваме яйцата на пяна. Добавяме брашното, 2-3 с.л. студена вода, черен пипер и сол и разбиваме с миксер в продължение на 4-5 минути.

Потапяме рибните пръчици в сместа и ги изпържваме в обилно количество сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: