Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни рулца

Рибни рулца

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46110485
Рибни рулца1 / 2
13/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг. филе или друга едра риба
  • майонеза - 1 пакет трапезна
  • лимонов сок - 1 супена лъжица
  • горчица - чаена лъжичка
  • рулца от раци - 1 пакет нарязани на ситно сурими
  • черен пипер - смлян
  • сол - на вкус
  • маслини - 10 - 15 бр. без костилките
  • чесън - на прах
  • копър
  • олио - за пържене
  • моркови - средно дебели според броя на филетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се измива и подсушава с мека домакинска кърпа. Натрива се с подправките - смлян черен пипер, копър, сол и престоява на студено поне 30 минути.

Увиваме ги около средно дебели моркови и стягаме с конец. Пържим в предварително загрято олио , като обръщаме от всички страни. Вадим с решетъчна лъжица и оставяме да се охладят и да се отцедят от мазнината в която са пържени.

Снемаме конеца и получените ролца напълваме с трапезна майонеза овкусена с горчица, лимонов сок, ролца от раци - сурими нарязани на ситно, копър, сол и смлян пипер.

Всяко роле отгоре затапваме с по една маслина без костилката.

Сервираме със салата по избор и питие според предпочитанието на консуматорите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
41
32
21
10
Дай твоята оценка: