Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Рибни кексчета

Рибни кексчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибни кексчета1 / 2
23/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бяла риба - 800 г филе
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 20 мл течна
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 4 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сушени домати - 80 г в зехтин
  • за соса
  • йогурт - 300 г
  • сметана - 100 г
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на малки кубчета. Сушените домати се отцеждат от зехтина и се нарязват на тънки ивички. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват до златисто в зехтина. Яйцата се разбиват с доматеното пюре и сметаната. Добавя се рибата, сушените домати, лукът и чесънът.

Добавя се сол и се разбърква. В намазани с мазнина формички за кексчета се разпределя сместа и се пече 30 минути на 200 градуса в тава, пълна до половината с вода. След като кексчетата станат златисти, се вадят от фурната и се охлаждат. Вадят се в чиния и се оставят в хладилника. Приготвя се сос, като магданозът се нарязва на ситно.

Сметаната се смесва с йогурта и джинджифила, добавя се магданозът и солта и се разбърква добре. Сосът се оставя за 1 час в хладилника. Кексчетата се сервират, като се поливат със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: