Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Турска пилешка супа с ориз и леща

Турска пилешка супа с ориз и леща

Турска пилешка супа с ориз и леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Топла пилешка супа, предложена от южните ни съседи, с ориз и леща"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - ползвах 2 бутчета
  • ориз - 100 г
  • бульон
  • червена леща - 200 г
  • лук
  • чесън - няколко склидки
  • пушен червен пипер
  • кисело мляко - 250 г
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо до готовност и го обезкостяваме и нарязваме на ситно.

Бульона прецеждаме и половината използваме за сваряването на ориза.

Сваряваме ориза. Сваряваме червената леща до готовност.

Киселото мляко разбъркваме със жълтъка и брашното.

Нарязваме лука на ситно и поставяме в подходящ съд, в който ще варим супата с малко олио.

Запържваме лука и към него прибавяме киселото мляко, яйцето и брашното, доливаме и от бульона.

Прибавяме и свареното пилешко месо, ориз и леща. Пасираме всичко до гладкост, подправяме със сол и черен пипер и по желание - с малко лимонов сок.

Преди да поднесем пилешката супа, разтопяваме кравето масло и в него изпържваме за кратко счуканите скилидки чесън и към тях прибавяме малко червен пипер /по желание може и пушен/.

Във всяка една купичка с турска пилешка супа с ориз и леща след разсипването на супата прибавяме и малко от разтопеното краве масло с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: