Начин на приготвяне
Картофите се измиват и белят, ако са много дребни, не е нужно да ги белите, защото коричката на пресните картофи е много крехка.
След това слагаме картофите в дълбока тенджера и ги слагаме да се сварят в подсолена вода.
Не трябва да са много сварени, просто леко да омекнат или просто казано - да са полусварени. След като са готови картофите, ги прецеждаме и ги режем на големи кубчета, ако има нужда.
Слагаме маслото в дълбок тиган и като се разтопи, добавяме картофите и бъркаме.
Запържваме картофите, докато коричката им стане златиста.
След като картофите са постигнали този цвят, махаме тигана от котлона и овкусяваме със сол, черен пипер, нарязан копър и пасиран чесън.
Объркваме картофите соте добре.
Сервираме пресните картофи соте с чесън и копър топли с чаша студена бира.
Да ви е сладко!