Начин на приготвяне
Изключително лесна рецепта за здравословен кокосов ориз по индийски.
Доказан е уникалният ефект, когато оризът бъде сварен с кокосово масло, а след това бъде поставен в хладилник за 12 часа, калориите, които може да усвои човешкият организъм от него, намаляват драстично – поне наполовина.
Ето я и рецептата:
В съда на оризоварка или мултикукър сипваме предварително накиснатия, набъбнал и измит ориз.
Добавяме морковите, които по желание може да белим с белачката или да настържем.
Сипваме био кокосовото масло и подправките – 1 ч.л. хималайска сол, 1 щипка смляно индийско орехче, 1 равна кафена лъжичка кимион, ½ лъжичка джинджифил на прах.
Разбъркваме с бамбукова бъркалка и наливаме изворната вода.
Включваме уреда и варим нискокалоричния ориз с кокосово масло и моркови за 30 минути!
Готово!
Насладете се на Чудния Вкус!
Коментари
Моля, пратете на лично съобщение линкове, където мога да прочета повече по въпроса(относто престояването на ориза 12ч. в хладилник преди консумация).
Поздрави!