Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Нискокалоричен ориз с кокосово масло и моркови

Нискокалоричен ориз с кокосово масло и моркови

Нискокалоричен ориз с кокосово масло и моркови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ето че може спокойно да хапвате ориз, когато е приготвен по тази рецепта с ниско съдържание на калории"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. бисерен
  • кокосово масло - 2 с.л. Био
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • изворна вода - 2 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 - 2 щипки
  • индийско орехче - 1 щипка смляно
  • кимион - 1 равна к.л.
  • джинджифил - ½ к.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лесна рецепта за здравословен кокосов ориз по индийски.

Доказан е уникалният ефект, когато оризът бъде сварен с кокосово масло, а след това бъде поставен в хладилник за 12 часа, калориите, които може да усвои човешкият организъм от него, намаляват драстично – поне наполовина.

Ето я и рецептата:

В съда на оризоварка или мултикукър сипваме предварително накиснатия, набъбнал и измит ориз.

Добавяме морковите, които по желание може да белим с белачката или да настържем.

Сипваме био кокосовото масло и подправките – 1 ч.л. хималайска сол, 1 щипка смляно индийско орехче, 1 равна кафена лъжичка кимион, ½ лъжичка джинджифил на прах.

Разбъркваме с бамбукова бъркалка и наливаме изворната вода.

Включваме уреда и варим нискокалоричния ориз с кокосово масло и моркови за 30 минути!

Готово!

Насладете се на Чудния Вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Интересни факти публикувате!
Моля, пратете на лично съобщение линкове, където мога да прочета повече по въпроса(относто престояването на ориза 12ч. в хладилник преди консумация).
Поздрави!
09.12.2019 13:10