Оризов сладкиш с круши, бял шоколад и бадеми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Чирак
311
50
360
1
10/12/2019
"Признаваме, че този оризов сладкиш ни спечели в момента, в който разбрахме, че се приготвя с бял шоколад "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте прясното мляко в тенджерка. Добавете измития ориз и сварете на слаб огън, докато оризът поеме, напълно течността.

Отстранете съда от огъня и ароматизирайте с една ванилия. Нарежете обелените криши на малки парчета.

Сложете ги в тенджерка, покрийте с вода и сварете за 10 мин. Отстранете тенджерката от огъня и излейте течността. Охладете.

Нарежете на дребно бадемите и шоколада.

Разделете белтъците от жълтъците. Първите разбийте на пяна с щипка сол за 5 мин. Жълтъците разбийте за 5 мин с 80 г захар. Разбитите жълтъци изсипете при сварения ориз, добавете на порции и белтъците.

Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете форма 22 см с парче хартия за печене. Намаслете леко. Изсипете от ориза, подравнете и поръсете с парчета круши, бадеми и шоколад.

Покрийте с ориз и отново поръсете с круши, бадеми и шоколад и така, докато свършите продуктите за оризовия сладкиш.

Изпечете сладкиша с круши на 170°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 35-40 мин.

Извадете формата от фурната, изчакайте 20 мин и тогава освободете сладкиша.

Доохладете на решетка преди да нарежете оризовия сладкиш с круши, бял шоколад и бадеми!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар