Коледни бадемови бисквити с нуга крем

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
145
31
323
10/12/2019
"Коледа ще стане още по-приказна, щом извадим кутията с бадемовите бисквитки с нуга крем "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 075
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези прекрасни австрийски бисквити се приготвят за Коледа с много канела, за да се усети ароматът на празника. Могат да се потопят в разтопената лешникова нуга или да се слепят както съм ви предоставила рецептата.

Пресейте брашното върху работна повърхност, добавете пудрата захар, ванилова захар, смлените бадеми, бакпулвер, мекото масло.

Настържете марципана и добавете върху останалите продукти. Сложете яйцето, омесете всичко бързо.

Разделете сместа на две и оставете в хладилника за 2 часа. Съветвам ви да си приготвяте тестото от предния ден, така ще ви е по-леко и приятно приготвянето на тези много вкусни коледни сладки.

Разточете тестото и изрежете сладките с кръгла формичка за бисквитки. Поставете бисквитките върху намазнена тава за печене и печете за около 10 минути на 200°C.

Разтопете нугата /кувертюра/ отделно на водна баня. Добавете препечените нарязани бадеми и ги смесете. Не слагайте шоколад в лешниковата нуга, защото ще стане тежка заради шоколада.

Намажете охладените бисквитки с нуга и ги слепете. Украсете ги с нарязани бадеми и разтопен на водна баня шоколад.

Изчакайте да се стегне шоколадът и нуга кремът добре, преди да ги поднесете коледните бадемови бисквити с нуга крем или да приберете в кутия .

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар