Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Коледни бадемови бисквити с нуга крем

Коледни бадемови бисквити с нуга крем

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Коледни бадемови бисквити с нуга крем3 / 3
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"Коледа ще стане още по-приказна, щом извадим кутията с бадемовите бисквитки с нуга крем"

Необходими Продукти

  • бадеми - 160 г смлени + 50 г нарязани и печени
  • брашно - 160 г
  • масло - 150 г меко
  • яйчен жълтък - 1 бр.
  • марципан - 30 г
  • канела - 3 чаени лъжички
  • ванилия - 1 ч.л.
  • пудра захар - 70 г
  • нуга - 200 г кувертюр от лешници или в бурканче
  • шоколад - 60 г за украса на бисквитките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези прекрасни австрийски бисквити се приготвят за Коледа с много канела, за да се усети ароматът на празника. Могат да се потопят в разтопената лешникова нуга или да се слепят както съм ви предоставила рецептата.

Пресейте брашното върху работна повърхност, добавете пудрата захар, ванилова захар, смлените бадеми, бакпулвер, мекото масло.

Настържете марципана и добавете върху останалите продукти. Сложете яйцето, омесете всичко бързо.

Разделете сместа на две и оставете в хладилника за 2 часа. Съветвам ви да си приготвяте тестото от предния ден, така ще ви е по-леко и приятно приготвянето на тези много вкусни коледни сладки.

Разточете тестото и изрежете сладките с кръгла формичка за бисквитки. Поставете бисквитките върху намазнена тава за печене и печете за около 10 минути на 200°C.

Разтопете нугата /кувертюра/ отделно на водна баня. Добавете препечените нарязани бадеми и ги смесете. Не слагайте шоколад в лешниковата нуга, защото ще стане тежка заради шоколада.

Намажете охладените бисквитки с нуга и ги слепете. Украсете ги с нарязани бадеми и разтопен на водна баня шоколад.

Изчакайте да се стегне шоколадът и нуга кремът добре, преди да ги поднесете коледните бадемови бисквити с нуга крем или да приберете в кутия .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: