Начин на приготвяне
В съд пресяваме брашното заедно с бакпулвера.
Добавяме ванилията и предварително смлените бадеми.
В друг съд не разтопяваме, а разбиваме маслото, така че да е меко.
Към него добавяме захарта и с помощта на миксер разбиваме.
Добавяме сухите съставки и лимоновия сок и разбиваме отново до получаване на хомогенна смес.
Готовото тесто оставяме за 30 минути в хладилника, за да стегне.
След като е готово тестото, оформяме бисквити, които нареждаме на разстояние едно от друго.
Печем бадемовите бисквити във фурна за 10-12 минути.
Специалните бадемови бисквити са готови.
Коментари
Прочетох рецептата и в нея пише , че бисквитката се оформя на топче ,поставя се и се пече, но аз виждам от снимката , че тя е изрязана с формичка, ръбовете ѝ са вълнообразни, освен това са и с съвершена форма, което ми говори ,че са измервани на кантарче, аз ли не виждам добре или има някакво допълнение, което не е изписано в рецептата. Моля за допълителни обяснения. Благодаря!