Начин на приготвяне
Оризът се измива. Слага се в йенска тенджера. Отстраняват се външните листа на зелето и се нарязва като за салата.
Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на малки лентички. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубчета.
Доматите се измиват и нарязват на малки кубчета. Всички подготвени зеленчуци се добавят към ориза, както и грахът. Овкусява се със сол, черен пипер и къри.
Слага се олио и се добавят двата вида бульон.
Разбърква се добре. Ако е необходимо, се добавя още малко вода. Слага се да се пече с капака, за да се задушат добре зеленчуците.
След около 30 минути, капакът се маха и се оставя да се досготви оризът. Когато оризът е готов, се приготвя заливката. Магданозът се измива и нарязва на ситно.
В голяма купа сипва киселото мляко. Чукват се яйцата и се разбива.
Добавят се брашното и содата бикарбонат. Може да се добави и малко сол. Разбърква се.
С тази смес се залива оризът на фурна. Поръсва се с магданоза.
Оризът със зеленчуци и магданозена заливка се връща във фурната до запичане на заливката.