Начин на приготвяне
Взимаме една голяма купа, вътре натрошаваме бисквитите и прибавяме маслото и млякото и намачкваме добре да се получи хубава смес.
В малка кръгла тава за печене слагаме хартия за печене и хубаво постиламе сместа с бисквитите и печем за около 20 минути на 180 градуса, след като се изпече изваждаме и оставяме да изстине.
В дълбока купа прибавяме пакетче сметана и разбиваме, докато се сгъсти, и прибавяме сиренето маскарпоне и пак разбиваме за малко, за да се смесят, и оставяме в хладилник да стегне.
В касерола прибавяме замразените ягоди и захарта и поставяме на котлона, след около 2 минути сместа се сгъстява и се образува сладко от ягоди - оставяме да се охлади.
И идва ред на съединяването на чийзкейка - в чиния или плато за сервиране поставяте най-отдолу блата от бисквити, който изпекохме, отгоре намазваме с крема и най-отгоре изсипваме сладкото от ягоди и слагаме в хладилник да стегне.
Сервираме чийзкейка с маскарпоне и сладко от ягоди, поръсен с кокосови стърготини.
Коментари