Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с ягоди и маскарпоне

Чийзкейк с ягоди и маскарпоне

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Чийзкейк с ягоди и маскарпоне
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
11/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Баба Марта или не, докато има свежи ягоди на пазара, всяка седмица на трапезата ще има вкусен чийзкейк"

Необходими Продукти

  • за бисквитения блат
  • бисквити - 250 г какао
  • масло - 125 г
  • за чийзкрема
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 150 г
  • желатин - 1 пакет
  • за ягодовото желе
  • ягоди - 250 г
  • захар - 5 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • желатин - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер. Разтопете маслото и го прибавете към бисквитите във форма с падащ борд.

Разбъркайте и оформете блат като притиснете добре. Сложете в хладилник за 30 минути.

Нарежете ягодите на тънки парчета, поръсете ги с 3 лъжици захар. Изтискайте сока от 1/2 лимон и облейте ягодите. Разбъркайте внимателно и сложете и тях в хладилник.

Накиснете 1 пакет желатин в 50 мл студена вода за 10 минути.

Смесете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркайте до получаване на гладък крем, прибавете заквасената сметана.

На водна баня сложете желатина докато се втечни. Добавете го към чийзкрема и бъркайте докато се абсорбира.

Залейте с тази смес бисквитения блат и поставете в хладилник за 2 часа.

Накиснете и втория пакет желатин в 50 мл студена вода за 10 минути.

Изцедете сока, който се е образувал от ягодите в касерола. Добавете 2 с.л. захар и сложете на котлона да заври.

Отстранете от котлона и прибавете набъбналия желатин. Разбъркайте докато се разтопи.

Подредете ягодите върху чийзкейка и ги облейте с получения ягодов сироп.

Върнете в хладилника още за час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: