Начин на приготвяне
Смелете бисквитите в блендер. Разтопете маслото и го прибавете към бисквитите във форма с падащ борд.
Разбъркайте и оформете блат като притиснете добре. Сложете в хладилник за 30 минути.
Нарежете ягодите на тънки парчета, поръсете ги с 3 лъжици захар. Изтискайте сока от 1/2 лимон и облейте ягодите. Разбъркайте внимателно и сложете и тях в хладилник.
Накиснете 1 пакет желатин в 50 мл студена вода за 10 минути.
Смесете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркайте до получаване на гладък крем, прибавете заквасената сметана.
На водна баня сложете желатина докато се втечни. Добавете го към чийзкрема и бъркайте докато се абсорбира.
Залейте с тази смес бисквитения блат и поставете в хладилник за 2 часа.
Накиснете и втория пакет желатин в 50 мл студена вода за 10 минути.
Изцедете сока, който се е образувал от ягодите в касерола. Добавете 2 с.л. захар и сложете на котлона да заври.
Отстранете от котлона и прибавете набъбналия желатин. Разбъркайте докато се разтопи.
Подредете ягодите върху чийзкейка и ги облейте с получения ягодов сироп.
Върнете в хладилника още за час.