Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен от патладжани

Огретен от патладжани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Огретен от патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ако в Рая на сервират такава храна, то определено не бихме искали да попаднем там!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 кг.
  • олио - 200 мл.
  • сол - 2 с.л.
  • домати - 750 гр.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 5 листа
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка
  • магданоз
  • кашкавал - 100 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Oбелете патладжаните. Нарежете ги на дълги парчета с дебелина 1 см. Сложете ги в решетъчен съд, като по малко ги поръсвате с едра сол. Оставете ги да се изцеждат около 1/2 час. Измийте ги обилно, за да махнете солта и подсушете върху кърпа.

Изпържете ги до зачервяване, посолете и сложете в съд с чесън, босилек, магданоз, мащерка и зехтин.

Нарежете доматите, сложете ги на огъня да врат, докато водата изври. Смачкайте ги, посолете на вкус, прибавете и пипер.

В съда, в който ще печете ястието, сложете 1 ред от доматената смес, след това пържените патладжани и настъргания кашкавал. И така до запълване на съда.

Печете патладжаните на фурна до зачервяване. Това ястие с патладжани и кашкавал е вкусно за консумация както топло, така и студено.

Не се колебайте, пригответе огретен от патладжани още днес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
516
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мим
Мим
А аз не разбирам какво сложно има да сготвиш ястието с любов, белено, небелено, +, - някоя друга подправка и да му се насладиш изцяло ?! Какво по дяволите е значението на някаква си снимка?!
26.08.2013 18:32
1
Ирена
Ирена
Когато потребителите не ни предоставят своя снимка на готовото ястие заедно с рецептата, нашия екип избира подходяща фотография от базата ни данни. Тук е момента да подчертаем, че това не са просто "снимки от чуждестранни сайтове", г-жо Иванова, а става дума за художествени фотографии с платени авторски права. Сами разбирате, че няма как да има 100 процентово съвпадение. Насърчаваме авторите на рецептите да снимат и да споделят с всички кулинарните си постижения.
26.08.2013 18:06
1
Светлана
Светлана
Патладан на снимката не обелен,а в рецепта пищат,че трябва да се обели.

26.08.2013 17:24
2
1
Силвана
Силвана
Не разбирам какво трудно има в това, когато си направиш ястието да го снимаш и да го качиш с твоя снимка, за да добие всеки реална представа за рецептата...
14.08.2013 10:30
Р.Кирева
Р.Кирева
в рецептата са пропуснати млякото и яйцата:)
30.07.2013 16:16
Иванова
Иванова
Снимката дори е от чуждестранен сайт.
В този сайт всички снимки са от други сайтове и не съответстват на рецептите.
30.07.2013 15:46
1
Violeta
Violeta
На снимката изглеждат по друг начин.
30.07.2013 15:07
1
2
Ники
Ники
Харесват ми на снимката,но като се зачете човек ,разбира ,че има нещо още недописано.Затова в много от случаите като си харесам рецепта и си я преработвам както на мен да ми харесва.Получава се ,повярвайте.После мои познати си я записват като моя рецепта.То винаги може да се импровизира в готвенето,но е хубаво да се покаже или каже както си е ,а после всеки може да реши как да я изпълни.Да не забравяме,че тези рецепти ги четат и млади домакини,които сляпо ще правят както е дадена,после идва разочарованието от готвенето.Ако има още от рецептата е хубаво или да се допълни ,или да се даде само новата ,цяла рецепта.Ако става дума за една заливка ,да можем да я сложим,но идеята е да сме точни ,когато предлагаме на другите свои рецепти.
11.06.2013 01:27
2
2
Катя
Катя
еее... нали има заливка, и патладжаните са разполовени,не сте коректни в рецептата
09.06.2013 17:15