Гювечета с русенско варено и червено цвекло

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Помощник Готвач
116
39
361
2
12/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си 4 броя малки гювечета.

Във всяко нарежете картоф ситно, така че да покрие дъното.

След това продължете да наситнявате и равномерно да разпределяте във всяко гювече.

Червените чушки, червеното цвекло, морковите, лукът и магданоза.

Поръсете с малко ленено семе, червен пипер и черен пипер. Посолете на вкус.

След това сложете равномерно русенско варено.

Допълнете гювечетата до необходимото количество с вода.

Печете във фурна при 160-170 градуса до готовност. Минимум 45 минути трябва да ври.

След като зеленчуците са се задушили добре, отворете гювечетата и във всяко сложете по едно яйце.

Покрийте отново и печете до готовност на яйцето. Сервирайте докато гювечетата са топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар