Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета с русенско варено и червено цвекло

Гювечета с русенско варено и червено цвекло

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1791k6886
Гювечета с русенско варено и червено цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Едни по-различни гювечета, чийто вкус се надяваме да ви хареса"

Необходими Продукти

  • русенско варено - 300 г
  • червено цвекло - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • картофи - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • ленено семе - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си 4 броя малки гювечета.

Във всяко нарежете картоф ситно, така че да покрие дъното.

След това продължете да наситнявате и равномерно да разпределяте във всяко гювече.

Червените чушки, червеното цвекло, морковите, лукът и магданоза.

Поръсете с малко ленено семе, червен пипер и черен пипер. Посолете на вкус.

След това сложете равномерно русенско варено.

Допълнете гювечетата до необходимото количество с вода.

Печете във фурна при 160-170 градуса до готовност. Минимум 45 минути трябва да ври.

След като зеленчуците са се задушили добре, отворете гювечетата и във всяко сложете по едно яйце.

Покрийте отново и печете до готовност на яйцето. Сервирайте докато гювечетата са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: