Начин на приготвяне
Започнете с шафрана. Стоплете малко количество прясно мляко и в него поставете шафрановите пипалца.
Разбъркайте и оставете да се отпусне.
Пилешкото филе се нарязва на хапки и се поставя в гювеч. Върху него се посипват лененото семе и чията и манатарките.
Чесънът се наситнява и се прибавя към месото.
Лукът се реже ситно и се запържва с маслото. След това се прибавя брашно, пържи се и се прави на брашнена каша.
Кашата с лук и брашно се изсипва върху месото в гювеча и се добавя топла вода до нивото на гювеча.
Добавя се пилешкият бульон и сол на вкус.
Поставя се във фурна загрята на 170 градуса. Така се пече минимум един час, за да може месото да придобие готов вид.
Десет минути преди изваждане от фурната се прибавя шафранът, който се е отпуснал в млякото.