Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Бабините палачинки

Бабините палачинки

Бабините палачинки1 / 17
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"По хубаво от бабината кухня няма. Затова днес ви поднасяме тези пухкави палачинки с носталгия към бабината къща! И това е повод да кажем Обичайте бабите и дядовците си!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1.ч.л.
  • сода - 1 щипка за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват много добре. Прибавят се и другите съставки, разбива се до получаване на гладка смес без бучици брашно.

Паланчинковото тесто престоява за най-малко 30 минути и се изпържват палачинките в незалепващ тиган с капчици мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
526
47
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Карина Жекова
Карина Жекова
Така приготвена, сместа ми стана гъста, направих двойна доза и добавих 1 ч.ч. вода. Излязоха ми много малко бройки - около 10, а удвоих продуктите. Подвеждащ е броят на порциите, които са упоменати.
24.06.2017 21:00
1
Чико
Чико
Пробвайте тази рецепта. На 100 мл. прясно мляко се полага 1 (едно) яйце. И брашно, колкото поеме за необходимата гъстота. Това не съм го измислил аз, а големи, известни майстори. Другото са мои измишльотини, повярвайте много съм експериментирал. Пробвал съм с други брашна или смес от тях, но нищо не е по-вкусно от пшеничното брашно. Правил съм и различни други бъркочи, но това е най-доброто. А вие може преди брашното да добавите кисело мляко, сметана или нещо друго. Аз чупя 10 яйца и ги разбивам на пяна с равна с.л. захар, после добавям 4-5 с.л. кисело мляко, равна с.л. сол, 1 (един) л. прясно мляко (или наполовина с вода). Започвам да бъркам и да добавям брашното до получаването на нужната гъстота. Сместа правя малко по-рядка, защото после се сгъстява от глутена. Оставям "тестото" да почине 15-20 мин. Разбърквам отново и ако трябва променям гъстотата. После вземам задължително два тигана (ако е един, въобще не започвам) и за нула време приготвям куп палачинки, които пак за нула време биват изядени от хората около мен. Да ви е сладко!
02.12.2014 23:58
11
лили
лили
Палачинките с прясно мляко са по хубави
03.02.2014 20:50
8
4
bobi1234554321
bobi1234554321
добре
10.11.2013 08:52
Мариян
Мариян
Аз направих рецептата, но ми се стори гъста сместа и добавих около една чаша вода и още едно яйце. Палачинките станаха суперски :-)
03.10.2013 09:03
3
1
Калина
Калина
Аз лично слагам 4 цели яйца и 3 жълтъка. Страват много крехки
02.10.2013 10:19
3
1
Евгения
Евгения
Има друга рецепта за палачинки с кисело мляко, където всичко е наред. :)
04.09.2013 13:54
1
1
валя
валя
така е задавам ви същия въпрос,моля отговорете
02.09.2013 18:38
Христо
Христо
Тази рецепта е писана от умственоизостанал човек. Как може толкова брашно да се слага. Сместа става твърда и не може да се оформи. За нищо не става след това.
01.09.2013 21:23
1
4
2
Покажи всички подкоментари