Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Бабините палачинки

Бабините палачинки

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"По хубаво от бабината кухня няма. Затова днес ви поднасяме тези пухкави палачинки с носталгия към бабината къща! И това е повод да кажем Обичайте бабите и дядовците си!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1.ч.л.
  • сода - 1 щипка за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват много добре. Прибавят се и другите съставки, разбива се до получаване на гладка смес без бучици брашно.

Паланчинковото тесто престоява за най-малко 30 минути и се изпържват палачинките в незалепващ тиган с капчици мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
526
47
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Карина Жекова
Карина Жекова
Така приготвена, сместа ми стана гъста, направих двойна доза и добавих 1 ч.ч. вода. Излязоха ми много малко бройки - около 10, а удвоих продуктите. Подвеждащ е броят на порциите, които са упоменати.
24.06.2017 21:00
1
Чико
Чико
Пробвайте тази рецепта. На 100 мл. прясно мляко се полага 1 (едно) яйце. И брашно, колкото поеме за необходимата гъстота. Това не съм го измислил аз, а големи, известни майстори. Другото са мои измишльотини, повярвайте много съм експериментирал. Пробвал съм с други брашна или смес от тях, но нищо не е по-вкусно от пшеничното брашно. Правил съм и различни други бъркочи, но това е най-доброто. А вие може преди брашното да добавите кисело мляко, сметана или нещо друго. Аз чупя 10 яйца и ги разбивам на пяна с равна с.л. захар, после добавям 4-5 с.л. кисело мляко, равна с.л. сол, 1 (един) л. прясно мляко (или наполовина с вода). Започвам да бъркам и да добавям брашното до получаването на нужната гъстота. Сместа правя малко по-рядка, защото после се сгъстява от глутена. Оставям "тестото" да почине 15-20 мин. Разбърквам отново и ако трябва променям гъстотата. После вземам задължително два тигана (ако е един, въобще не започвам) и за нула време приготвям куп палачинки, които пак за нула време биват изядени от хората около мен. Да ви е сладко!
02.12.2014 23:58
11
лили
лили
Палачинките с прясно мляко са по хубави
03.02.2014 20:50
8
4
bobi1234554321
bobi1234554321
добре
10.11.2013 08:52
Мариян
Мариян
Аз направих рецептата, но ми се стори гъста сместа и добавих около една чаша вода и още едно яйце. Палачинките станаха суперски :-)
03.10.2013 09:03
3
1
Калина
Калина
Аз лично слагам 4 цели яйца и 3 жълтъка. Страват много крехки
02.10.2013 10:19
3
1
Евгения
Евгения
Има друга рецепта за палачинки с кисело мляко, където всичко е наред. :)
04.09.2013 13:54
1
1
валя
валя
така е задавам ви същия въпрос,моля отговорете
02.09.2013 18:38
Христо
Христо
Тази рецепта е писана от умственоизостанал човек. Как може толкова брашно да се слага. Сместа става твърда и не може да се оформи. За нищо не става след това.
01.09.2013 21:23
1
4
2
Покажи всички подкоментари