Начин на приготвяне
Един пакет бисквити се натрошава в купа. Добавя се захарта и какао.
Маслото се разтопява и се прибавя към бисквитите и другите продукти. Бърка се, докато не се получи смес (ако се наложи добавете още масло).
След това взимате избрана от вас форма и сместа се изсипва, като се натиска леко, за да стане като блат.
Двата броя нишесте се приготвят според опаковката. След като са готови единият крем се изсипва върху блата.
В малка купичка слагаме млякото, в което започваме да топим цели бисквити и след това ги подреждане върху крема, за да се получи нещо като блат. Тъй като бисквитите за квадратни, а моята форма е кръгла, за дупките, които останаха незапълнени, натроших още малко бисквити.
След като сме готови изспваме и другия крем. Оставяме за около 15 минути да престои в хладилник, за да стегне.
През това време измиваме избраните плодове. Моят избор беше киви и ябълка. Нарязваме ги и украсяваме бисквитената торта по избран от нас начин.
В малка купичка разтопяваме шоколада.
Добавяме 2 супени лъжици прясно пляко, за да стане по-рядко. След това с малка лъжичка разпръсваме и украсяваме.
Оставяме още малко да дръпне в хладилника и след това се наслаждаваме на сладкото изкушение.
Коментари