Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Нисковъглехидратна пица с блат от тиквички

Нисковъглехидратна пица с блат от тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Нисковъглехидратна пица с блат от тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ако не искате да прекалявате с въглехидратите, опитайте тази нисковъглехидратна пица с блат от тиквички - вкусотия"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. по - голяма
  • яйца - 1 бр. XL
  • шунка - 100 - 120 г
  • моцарела - 125 г прясна
  • доматен сос - 2 - 3 с.л.
  • босилек - 5 - 6 свежи листа
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичката с кората на едро ренде. Ако има твърде мека сърцевина със семки, по-добре я издълбайте или ползвайте две по-малки, млади тиквички.

Посолете без да прекалявате и оставете за 10-15 минути да пусне водичката си, след това отцедете като изстискате максимално течността.

Разбийте яйцето и смесете с тиквичката. Вместо едно голямо може да сложите две по- малки яйца.

Разстелете на тънък кръгъл блат в тавичка, покрита с хартия за печене, и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна. Печете докато базата за пица стегне покафенее по ръбчетата.

Нарежете на малки, тънки парченца шунката, а моцарелата отцедете от саламурата и нарежете на кръгчета.

Извадете готовия блат, намажете с доматен сос (по желание обогатен с щипка сух босилек). Разпределете шунката и моцарелата и пъхнете отново за кратко във фурната, колкото сиренето да се разтопи.

Поднесете нисковъглехидратната пица с блат от тиквички топла и гарнирана с пресни листа ароматен босилек. Страхотна пица!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: