Начин на приготвяне
Настъргваме тиквичките, прибавяме 1 ч. л. сол и оставяме за 15 минути. Изцеждаме ги добре и добавяме сиренето чедър, брашното, чесъна, ригана, босилека, яйцата и солта. Смесваме всичко добре.
Соса приготвяме като в малка тенджерка смесваме доматите, зехтина, чесъна, ригана, мащерката и солта.
Когато заври, разбъркваме и намаляваме топлината. Оставяме да къкри за 15-20 минути. Ако е необходимо пасираме.
Разпределяме сместа върху хартия за печене и притискаме, за да се получи тънък блат. Може да я сложим в тава или направо върху решетката на фурната.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8 минути или докато кората започне да покафенява.
Намазваме със соса и добавяме колбаси, сирена или друго според вкуса.
Връщаме във фурната и печем още 10-тина минути или до готовност.
Коментари