Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват, обелват и рендосват. Осоляват се и се оставят за 20-30 мин да пуснат вода.
След като са пуснали водата се изцеждат добре, като аз изстискват с ръка.
Към вече изстисканите тиквички се добавят брашно, 1 бр.яйце, чубрица и черен пипер.
В кръгла тава слагате хартия за пече, като я намазнявате с масло. Отгоре изсипвате сместа от тиквички и с помощта на лъжица изравнявате, за да стане равномерен блат.
Печете до златисто на 200 грауса.
Докато се пече блатът от тиквички си подготвяте другите продукти.
Кренвирша го нарязвате на кръгчета с дебелина по ваше желание. Натрошавате сиренето, разбивате яйцата и нарязвате гъбите на шайби.
След като блатът от тиквички се е изпекъл до златисто, вадите от фурната и нареждате кренвиршите, гъбите, разстилате сиренето, нареждате бейби царевичките и оставяте отново във фурната да се запекат.
Около 5 мин преди да решите да вадите пицата, изсипвате яйцата и оставяте във фурната тези 5 мин, за да може яйцата да придобият готов вид.
След като пицата е готова подправяте с чубрица.