Начин на приготвяне
Настържете тиквичката с кората на едро ренде. Ако има твърде мека сърцевина със семки, по-добре я издълбайте или ползвайте две по-малки, млади тиквички.
Посолете без да прекалявате и оставете за 10-15 минути да пусне водичката си, след това отцедете като изстискате максимално течността.
Разбийте яйцето и смесете с тиквичката. Вместо едно голямо може да сложите две по- малки яйца.
Разстелете на тънък кръгъл блат в тавичка, покрита с хартия за печене, и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна. Печете докато базата за пица стегне покафенее по ръбчетата.
Нарежете на малки, тънки парченца шунката, а моцарелата отцедете от саламурата и нарежете на кръгчета.
Извадете готовия блат, намажете с доматен сос (по желание обогатен с щипка сух босилек). Разпределете шунката и моцарелата и пъхнете отново за кратко във фурната, колкото сиренето да се разтопи.
Поднесете нисковъглехидратната пица с блат от тиквички топла и гарнирана с пресни листа ароматен босилек. Страхотна пица!
Добър апетит!