Начин на приготвяне
С миксер в купа се разбъркват яйцата с част от захарта. В отделна купа /№2/ се размесват брашното, какаото, бакпулверът и останалата част от захарта. Към сместа с яйцата постепенно се добавя млякото, маслото, а накрая и сместа от втората купа.
Бърка се всичко до хомогенност.
Така приготвеното тесто е достатъчно за изпичането на 4 блата за торта- по желание могат да се пекат отделно или да се изпекат два по-дебели и да се разполовят след охлаждане. Пекат се на 180 градуса до готовност - проверяваме с клечка.
Приготвяме сметаната за крема, като я разбиваме с миксер до твърди върхове. Към нея добавяме двата шоколада, предварително разтопени на водна баня. Бъркаме отново до хомогенност.
Половината от готовата смес отделяме - тя ще се оцвети допълнително и ще е за декорация на готовата сметанова торта.
Сглобяването на тортата е лесно - редуваме блат с крем, като накрая завършваме с крем и измазваме отстрани. Оставяме в хладилник да стегне за час.
В това време оцветяваме част от заделената сметана в различни цветове. След охлаждане измазваме повторно тортата с един от цветовете /по избор/. Заглаждаме внимателно с охладен нож.
Шприцоваме малки розички за да оформим борд. Големите рози поставяме върху тортата Сметанова роза. Изработват се посредством пош върху сладкарски пирон и с нож внимателно се прехвърлят за декорация.
Формата на тортата, както и цветовете са по желание.
Коментари