Начин на приготвяне
Разядките са цял един свят от различни комбинации и вкусове, които можем да намажем на филийка или крекер и да хапнем за мезе с хубаво питие.
Една от любимите е тази с гъби.
Освен че е много вкусна, тя се приготвя бързо, полезна е и не изисква термична обработка.
Чесънът се счуква в хаванче като към него се добавя лимоновия сок и подправките, които сте подбрали. Аз слагам малко мащерка и сушени листа кориандър, но вие може да предпочетете друга комбинация.
В блендер се смилат гъбите, предварително обелени, за да не ги мием и напояваме излишно с вода, което би разводнило разядката.
Получената гъбена паста не е нужно да е супер фина. Смесете я с крема сирене или гъста майонеза, добавете чесъна със лимоновия сок и подправките и посолете на вкус.
Може да си доовкусите разядката с гъби и с още лимонов сок, но за да не се втечнява консистенцията, балансирайте по желание с лимонова кора - фино настъргана само жълтата част на цитруса.
Поднесете вкусната любима разядка с препечени филийки, крекери или чипс и снакс по ваш избор.
Добър апетит!
Коментари