Начин на приготвяне
За блата натрошете бисквитите и смесете със кокосовите стърготини и смлените овесени ядки или трици. Може да добавите и брашно от ядки като бадеми или лешници.
Сложете кокосовото масло, то трябва да не е много твърдо, нито течно, а с консистенция на меко масло.
Разбъркайте и сипете сместа в 4 формички с откопчаващо дъно за индивидуални тортички с диаметър около 10 см. Може и в голяма форма за торта, съобразена с количеството продукти.
Тъй като в хладилник кокосовото масло ще стегне много, е добре да намажете предварително дъното на формите с малко олио, за да не залепва блатът или да поставите пласт хартия за печене.
За сместа за тортата е нужно само да разбъркате диетичното крема сирене (то по нищо не отстъпва на пълномасленото) с рикотата. За нея знаем, че поради двойната термична обработка при приготвянето и са извлечени почти всички мазнини и това я прави диетичен продукт.
Не разбивайте твърде дълго сирената, за да не се втечняват. Подсладете според вашия вкус със стевия на прах. Опитвате и ако трябва добавяте още. Имайте предвид, че и да направите по-сладичка сместа, това ще контрастира чудесно с киселия вкус на малините, които няма да подслаждаме допълнително, за да са свежи.
Сирената сипете върху блата, покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник да стегне за няколко часа. За по-бърза консумация тортата може да се приготви в чашки и така, дори да е по-мека заради липсата на желатин, няма да е проблем.
Вариант за стягане на чийзкейка е и използването на агар-агар.
Също така може да се прибере във фризер и за кратко или дори замрази повече, което ще я направи като семифредо.
Преди сервиране натрошете пресните малини и покрийте диетичния суров чийзкейк с малини с тях.
Да ви е сладко!
Коментари