Телешки винен тас кебаб

РосицаРосица
Чирак
73
309
186
146
17/12/2019
"Това безспорно е едно от най-вкусните класически ястия с телешко месо, насладете се "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 077
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на ситно, морковът настъргваме на едро . Месото нарязваме на малки кубчета.

В дълбока тенджера слагаме телешкото месо да се позапържи и след това добавяме малко вода и червеното вино да се задуши.

По преценка може да добавите още вода до сваряването на месото. След като се свари добре, добавяме лука, чесъна и морковите, като задушаваме за около 2-3 мин.

Наливаме от доматеното пюре, прибавяме подправките и още малко вода.

Оставяме тас кебапа да поври около 20-30 мин.

Ако ви е повече сосъс, може да го сгъстите с малко брашно, а ако ви стане гъсто - да прибавите малко вода към винения кебап.

Телешкия винен тас кебап е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар