Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Телешки винен тас кебаб

Телешки винен тас кебаб

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Телешки винен тас кебаб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Това безспорно е едно от най-вкусните класически ястия с телешко месо, насладете се"

Необходими Продукти

  • телешко месо - около 1 кг
  • моркови - 1 голям
  • лук - 2 глави стар
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 250 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - зеленчуков на Маги
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 листчета
  • черен пипер
  • сол
  • олио - около 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на ситно, морковът настъргваме на едро . Месото нарязваме на малки кубчета.

В дълбока тенджера слагаме телешкото месо да се позапържи и след това добавяме малко вода и червеното вино да се задуши.

По преценка може да добавите още вода до сваряването на месото. След като се свари добре, добавяме лука, чесъна и морковите, като задушаваме за около 2-3 мин.

Наливаме от доматеното пюре, прибавяме подправките и още малко вода.

Оставяме тас кебапа да поври около 20-30 мин.

Ако ви е повече сосъс, може да го сгъстите с малко брашно, а ако ви стане гъсто - да прибавите малко вода към винения кебап.

Телешкия винен тас кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: