Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми и пълнени чушки в гювеч

Сарми и пълнени чушки в гювеч

Сарми и пълнени чушки в гювеч
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
260 мин.
Порции
5
"Тази рецепта съчетава две от най-любимите ястия на българите сърми и пълнени чушки, приготвени по стара селска рецепта, но затова пък много вкусни"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 15 бр. зелеви листа (1 средна кисела зелка)
  • чушки - 4 бр. червени
  • за плънката
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • праз - 2 стръка лук
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният праз се задушава, добавя се каймата, след това оризтът и се пържи още 5 мин. Налива се 1 ч.ч. вода, добавят се подправките и се оставя оризът да набъбне.

С готовата плънка се навиват сармичките и се пълнят чушките.

На дъното на гювеча се слагат два-три зелеви листа, подреждат се сармите, чушките се слагат в средата, похлупва се с чиния, налива се вода малко над нея, слага се капакът и се пече.

Печете за 3 часа във фурна на около 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Интересно, незнам как се съчетават вкусовете на залето и пипера (чушките) но ще пробвам и в никакъв случай няма да запържвам каймата и останалите продукти ....
10.02.2016 23:33
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И тази комбинация не съм пробвала.Няма да е лошо.:)
10.02.2016 11:36
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Винаги готвеното в глинен гювеч става по-вкусно!
10.02.2016 09:48
2