Нисковъглехидратна содена питка

21/12/2019
"Разбиваме клишето, че по празници онова, което може да получите е няколко килограма в повече, защото открихме рецепта за вкусна, но и здравословна содена питка, ето я "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 324
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с вилица.

Разбива се содата в киселото мляко да шупне и сипваме в яйцето.

Прибавя се зехтин, сол, ситно смлени сурови лешници и се разбърква добре.

Накрая сипваме брашното и бакпулвера, разбърква се гъста лепкава смес.

В кръгла тава върху хартия за печене с диаметър 24 см сипваме тестото, заравнява се и отгоре поръсваме сусам и маково семе.

Печем содената питка в загрята фурна 180°C до готовност около 25-30 минути, докато клечка, забита в тестото, излезе суха.

Изважда се питката и покриваме с кърпа за 5 минути.

Вкусно, нискокалорично и здравословно!

Весели празници с тази нисковъглехидратна содена питка!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар