Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Тревненска содена питка

Тревненска содена питка

Тревненска содена питка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Ароматът на тиква придава вълшебен вкус на тази иначе обикновена содена питка"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете киселото мляко със содата и солта.

Разбъркайте и изчакайте да шупне. Сложете яйцето и отново разбъркайте. Прибавете постепенно брашното и бъркайте с дървена лъжица.

Към сместа добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте. Изсипете сместа в намазнена малка тавичка.

Загладете с лъжица и намажете с яйцето разбито със зехтин.

Покрийте содената питка с рендосан кашкавал. Сложете да се пече в загрята фурна на 130 градуса фурна.

Щом леко се запече, увеличете градусите на 180. Печете общо около 30 минути.

Тревненската содена питка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: