Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Нисковъглехидратна содена питка

Нисковъглехидратна содена питка

Нисковъглехидратна содена питка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Разбиваме клишето, че по празници онова, което може да получите е няколко килограма в повече, защото открихме рецепта за вкусна, но и здравословна содена питка, ето я"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно от лимец - 200 г
  • лешници - 2 с.л. смлени
  • сусам - 1 с.л. за поръсване с маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето с вилица.

Разбива се содата в киселото мляко да шупне и сипваме в яйцето.

Прибавя се зехтин, сол, ситно смлени сурови лешници и се разбърква добре.

Накрая сипваме брашното и бакпулвера, разбърква се гъста лепкава смес.

В кръгла тава върху хартия за печене с диаметър 24 см сипваме тестото, заравнява се и отгоре поръсваме сусам и маково семе.

Печем содената питка в загрята фурна 180°C до готовност около 25-30 минути, докато клечка, забита в тестото, излезе суха.

Изважда се питката и покриваме с кърпа за 5 минути.

Вкусно, нискокалорично и здравословно!

Весели празници с тази нисковъглехидратна содена питка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
ще я пробвам
23.12.2023 13:41