Начин на приготвяне
Лещата се измива и отцежда. Прехвърля се в дълбока тенджерка, залива се със студена вода около 1 литър и слагаме на котлона да заври.
След 5 минути от завирането добавете ситно нарязана половин глава лук, моркови на кубчета и чушка на лентички.
Намалява се котлонът и се вари около 15-20 минути до полуготовност.
В тиган се загрява олиото, добавя се нарязана ситно останалата глава лук и почистени скилидки чесън.
След минута прибавяме брашното, разбърква се, добавя се и червен пипер и като смесим добре продуктите, сипваме запръжката при лещата.
Накрая добавяме ситно нарязан обелен домат и подправки - сол на вкус, черен пипер и сушена ронена чубрица.
Лещата се прехвърля в тавичка и печем на 180°C до готовност, да се запече добре лещата на фурна.
Поднася се лещата на фурна с нарязан ситно магданоз.
Уникално вкусна леща плакия, точно за Бъдни вечер! Добър апетит!
Коментари