Коледни кростатини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Коледни кростатини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
"Коледни кростатини - за страхотно, празнично настроение у дома"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 100 г
  • краве масло - 120 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • портокалова кора - настъргана
  • сол - щипка
  • бакпулвер - щипка
  • мармалад от сливи
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното с щипка сол и щипка бакпулвер.

Към него добавете нарязаното на парчета студено краве масло, 2-та жълтъка, 2 супени лъжици прясно мляко, захарта и настърганата портокалова кора.

Замесете меко маслено тесто. Увийте тестото в парче найлон и приберете в хладилник за един час.

Пригответе си по-големи формички за тарталети. Не е необходимо да ги намаслявате, тестото е маслено и след изпичане няма проблем да ги извадите от формите.

Разточете тестото на 3-4 мм дебелина. Изрежете кръгове малко по-големи от диаметъра на формичките.

Поставете изрязаните тестени кръгове във формите и оформете висок борд, като притискате тестото леко към стените. Надупчете дъното с вилица.

Изсипете по 2-3 ч.л. сливов мармалад. Подравнете, а отгоре сложете изрязана от тесто звезда.

Изпечете коледните кростатини на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Изчакайте да се охладят и тогава извадете от формичките. Поръсете с пудра захар, примесена с ванилия!

Забележка: от същото тесто може да изрежете с формичка различни по-големина звезди и слепите с мармалад!

Да ви е сладко! Весели Коледни празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: