Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното с щипка сол и щипка бакпулвер.
Към него добавете нарязаното на парчета студено краве масло, 2-та жълтъка, 2 супени лъжици прясно мляко, захарта и настърганата портокалова кора.
Замесете меко маслено тесто. Увийте тестото в парче найлон и приберете в хладилник за един час.
Пригответе си по-големи формички за тарталети. Не е необходимо да ги намаслявате, тестото е маслено и след изпичане няма проблем да ги извадите от формите.
Разточете тестото на 3-4 мм дебелина. Изрежете кръгове малко по-големи от диаметъра на формичките.
Поставете изрязаните тестени кръгове във формите и оформете висок борд, като притискате тестото леко към стените. Надупчете дъното с вилица.
Изсипете по 2-3 ч.л. сливов мармалад. Подравнете, а отгоре сложете изрязана от тесто звезда.
Изпечете коледните кростатини на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.
Изчакайте да се охладят и тогава извадете от формичките. Поръсете с пудра захар, примесена с ванилия!
Забележка: от същото тесто може да изрежете с формичка различни по-големина звезди и слепите с мармалад!
Да ви е сладко! Весели Коледни празници!