Коледни кантучини

Коледни кантучини
Снимка: Албена Асенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Колкото и да сте били непослушни през годината, Дядо Коледа няма да устои на тези кантучини и ще дойде"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч,
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия 1 ампула
  • меко краве масло - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сушени плодове - 1 ч.ч. (кайсии, червени боровинки, сушени сини сливи)
  • лешници - 1/2 ч.ч.
  • бадеми - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В подходяща купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията, захарта и солта. Добавя се омекналото краве масло и се разбърква всичко с ръце, докато сместа стане на едри трохи. Едно по едно се добавят яйцата и за да се смесят хубаво с останалите продукти, като се използва миксер на ниска степен.

Сушените плодове се нарязват на дребно и се добавя в купата. Лешниците се нарязват на едри парчета. Бадемите се накисват или попарват с гореща вода за пет минути, за да може по-лесно да падне твърдата им обвивка. Може да се подготвят предварително, още преди да сме започнали със смесването на продуктите.

Обелените бадеми се слагат цели в тестото. Тестото се омесва хубаво, така че сушените плодове и ядките да се разпределят равномерно.

Разделя се на две или три равни части, които се оформят като багети. Поставят се в тава покрита с хартия за печене. Кантучините се пекат в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или докато се зачервят.

Изваждат се за 10 минути. След това се нарязват леко по диагонал на филийки и се нареждат отново в тавата с нарязаната част нагоре. Пекат се още 10 минути.

След като се охладят добре, може да се поставят в буркан или добре затворена метална кутия и така да се съхраняват до две седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: