Начин на приготвяне
Разбийте маслото и солта с помощта на миксер до пухкавост /маслото трябва да е на стайна температура/.
Прибавете пудрата захар, жълтъка и продължете да разбивате. Добавете бакпулвера.
Добавете брашното /предварително пресято/ и замесете меко тесто. Прибавете нарязаните захаросани плодове и доомесете.
Сложете тестото в найлонов плик и го приберете в хладилник за около 30 минути.
Готовото тесто накъсайте на топчета. В средата на всяко топче сложете от замразените боровинки.
Подредете топчетата в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете сладките в загрята фурна до златист загар.
Разтопете шоколад на водна баня.
Потопете топчетата в шоколада и ги поръсете с фъстъчен крокан.
Оставете маслените коледни сладки с боровинки да се охладят, след което поднесете.
Весели празници с тези уникални масленки!