Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Любимите меденки с шипков мармалад

Любимите меденки с шипков мармалад

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Любимите меденки с шипков мармалад3 / 3
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
20
"За тези меденки с шипков мармалад ни е разказвала мама, хубаво е, че можем да ги приготвим и опитаме"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2.5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • шипков мармалад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето разбиваме със захарта с помощта на миксер или бъркалка.

Добавяме мед, ванилията, содата, оцета и най-накрая олиото на струйка.

След това добавяме брашното и омесваме тестото.

Леко лепкаво е и, за да ви е по-лесно да оформяте меденките, си сложете олио на плота и на ръцете също.

Разделете тестото за меденките на две части, като всяка една част оформете на дълги фитили.

Тези фитили нарязваме на малки парчета и от тях оформяме топчета.

Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка.

Поставяме сладките във фурната на 180 градуса за 10-12 минути.

Като са готови, ги оставяме на страна да изстинат.

Слепваме ги две по две с избраното от вас сладко, в моя случай шипков мармалад.

Може да оваляте страничките на слепените меденки в кокосови стърготини или начукани орехи.

Оставяме ги малко да омекнат. Меденките с шипков мармалад на другия ден са още по-вкусни.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: