Начин на приготвяне
Яйцето разбиваме със захарта с помощта на миксер или бъркалка.
Добавяме мед, ванилията, содата, оцета и най-накрая олиото на струйка.
След това добавяме брашното и омесваме тестото.
Леко лепкаво е и, за да ви е по-лесно да оформяте меденките, си сложете олио на плота и на ръцете също.
Разделете тестото за меденките на две части, като всяка една част оформете на дълги фитили.
Тези фитили нарязваме на малки парчета и от тях оформяме топчета.
Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка.
Поставяме сладките във фурната на 180 градуса за 10-12 минути.
Като са готови, ги оставяме на страна да изстинат.
Слепваме ги две по две с избраното от вас сладко, в моя случай шипков мармалад.
Може да оваляте страничките на слепените меденки в кокосови стърготини или начукани орехи.
Оставяме ги малко да омекнат. Меденките с шипков мармалад на другия ден са още по-вкусни.
Да ви е сладко!